Boho stil - Milana Stajic
55012
post-template-default,single,single-post,postid-55012,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Boho stil

Boho stil

Hipi stil je definitivno tu! Najzapaženiji trend ove sezone. Boho naziv je samo pravac inspirisan vremenom kada je vladala hipi revolucija. Vreme je takvo da se sve u modnom svetu nadograđuje pa tako i ovaj pravac koji sada nazivamo boho, jer smo u kompletan hipi stil dodali još mnogo detalja, perli, modernijeg nakita i savremenijih komada odeće i modnih detalja.

Boho chic stil je dobio na popularnosti u poslednjih dvadeset godina. Dizajneri su takođe ljubitelji boho stila, pa u kolekcijama najpoznatijih modnih kuća i high street brendova pronalazimo ove sezone izvrsne komade u boho stilu.

Ovog proleća i leta izborom ovoga stila bićete sigurno zapaženi, a što je najbitnije, odevni komadi koji idu uz  boho su zaista udobni i najčešće su to lagane bluze, haljine i majice od prirodnih materijala. Pamuk i lan preovladavaju. Idealno za tople letnje dane.

Dodajte što više nakita koji asocira na to vreme. Poludrago kamenje, široke narukvice u mat metalnoj boji, pletene šarene narukvice… Slobodno preterajte sa prstenjem, ali naravno obratite pažnju da se stilski uklopi uz odeću na kojoj preovladavaju rese, čipka i materijali ukrašeni perlama.

Proleće i leto prosto je nazamislivo bez cvetnih otisaka, laganih materijala, etno printova, bluza i tunika ležernih krojeva, resa, a Boho stil sadrži sve ove elemente, zato je i najomiljeniji. Kompletan koncept ascocira na slobodu…

Opredelite se za boho bluzu koja je dopunjena resama i boho detaljima. Možete ih nositi sa komadima od džinsa, u obliku kratkih topova ili dužih tunika. Boje koje vladaju boho pravcem su lake za kombinovanje, neka vam osnova bude bela ili bež pa na dalje uklapajte braon antilop sandale ili plitke letnje čizmice. Tašne su ukrašene istim ili sličnim motivima kao i odeća – po koji metalni detalj, rese, perlice, itd.

Slojevito kombinovanje će takođe biti pun pogodak, preko lepršave duge haljine obucite prsluk sa resama, koloritnog dezena sa etno motivima…

Ne zaboravite i masivne metalne ogrlice, a za suptilniji izgled dovoljna je po koja ogrlica od perli, školjki, poludragog kamenja, itd.

Svakako deluje inspirativno pomešati etno ili džins komade odeće sa svim modnim detaljima koje prate hipi ili boho stil. Boho nam dopušta slobodu i ekstavaganciju koja je i mnoge dizajnere inspirisala slobodnim načinom života i duha. Baš kakva je bila hipi modna revolucija.

Verujem da će se ovakvi stilovi sve češće viđati i na ulicama našeg grada, samo je potrebno malo kreativnosti da bi se uplovilo u “boho” priču…

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.