Popularizacija patika - Milana Stajic
53982
post-template-default,single,single-post,postid-53982,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Popularizacija patika

Popularizacija patika

Sve je vidljivija promena trendova, i po fotkama se vidi da su patike uveliko postale nezaobilazni modni detalj u svim odevnim kombinacijama. Prošlih decenija smo ih nosili isključivo uz trenerke i glavna asocijacija na njih je bio sportski stil. Kako se stilovi menjaju tako se i mi prilagođavamo, pa je sve češći slučaj da kombinujemo sportske patike uz odeću za koju ranije nije bilo poželjno ili bolje reći uobičajeno nositi patike.

Sećam se da je još pre desetak godina nekoliko muških trendsetera sa ovih prostora “uvelo” patike  u elegantan stil oblačenja. Pre toga smo samo negde u svetu viđali sportske patike usklađene uz ekstremno elegantno odelo.

Ne znam da li grešim ali mislim da su upravo muškarci zaslužni za ideju “patike idu uz svaki stil.” Ranije su samo “hrabriji” i oni koji su bili ispred vremena potencirali takav spoj, a danas je to i više nego popularno.

Ovaj trend je ženama pružio komfornost i udobnost, a i mogućnost spoja sportskog, šik i modernog. Verujem da je zbog toga i postao prihvatljiv. Ako se ne opredelimo za patike koje pripadaju isključivo sportskim brendovima i opremi, imamo takođe širok spektar gotovo svih ostalih brendova koji su nam pružili mogućnost izbora u zavisnosti od ličnog ukusa.

Da li ćete nositi neki od modela Nike air maxReebok ili Asics nalik run patikama, uvek su vam na raspologanju i Converse starke, neprevaziđeni Adidas super star ili ćete se odlučiti za “elegantan” model patika to je vaš izbor. Mnogi brendovi su u svoj program uveli patike, te na njih dodali  štras, vežene cvetove ili animal print, kao i metalik detalje, ne bi li spojili udobnost i nosivost sa primesom glamura.

Ako  prilika za koju birate patike iziskuje da izgledate top sređeno, sada imate i veliki izbor patika sa debljim ravnim ili izdignutim đonom (PremiataHogan, Paciotti4usIsabel Marant) koje su prisutne već nekoliko godina unazad i veoma su aktuelne, mada scenu ipak zauzimaju sportski modeli. Koliko ste slobodni da nosite patike uz elegantnu haljinu i klasičan mantil ili kaput lični je osećaj, a i možda je samo pitanje navike..

U vezi s’ ovom pričom postoji i tema u dodatku novog Cosmopolitan magazina, gde ima par aktuelnih modela patika koje su top ove sezone. Osim što su udobne imaju i mnoge druge prednosti (šta god da obučete nećete delovati preterano upadljivo) sad su potpuni hit kako u svetu tako i kod nas.

Da se vratim i na ostale stilove koje viđam na ulicama… Bajkerke su i dalje aktuelne, bilo da su klasične ili sa nekim detaljima, takođe su lako uklopive uz svaku kombinaciju. Baš kao i patike, dnevnu kombinaciju čine dovoljno šik, a veoma se komotno osećate u njima.

Sad su inače takvi trendovi da ono što nosite preko dana može poslužiti i za večernji izlazak ako umesto patika (ili bajkerki) obujete štikle. A nije retkost da mnoge od nas često u torbu spakuju i omiljeni par patika, koji nam uvek dobro dođe kad želimo predah od štikli. Koliko god visoke potpetice lepo izgledale, nemoguće je nositi ih stalno.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.