Stil mlade pravnice - Milana Stajic
53280
post-template-default,single,single-post,postid-53280,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Stil mlade pravnice

Stil mlade pravnice

Ivana je mlada, uspešna devojka čiji personaliti mi se veoma svideo. Ivanu sam upoznala slučajno…privukla mi je pažnju zbog šešira koji je nosila taj dan.. Sećam se da je bilo jutro, neki radni dan i tmurno napolju. Pretežno sam viđala tamne boje na ulicama i ništa mi nije bilo zanimljivo. Ali Ivanu sam odmah primetila i tako smo se i upoznale. Bila je raspoložena da predstavi nekoliko odevnih kombinacija koje nosi na posao. Nije presudan njen stil, već sama Ivana kao osoba. Imale smo sreću da je advokatska kancelarija gde ona radi samo na minut od mene, tako da je vremenski bilo jednostavno beležiti Ivanine “poslovne” autfite. A verujem da će Ivanini saveti mnogima biti od koristi, jer smatram da ima stila.

Ivana je rekla:
“Moje mišljenje je da trendovi postoje da bi se pratili! Naravno, ne treba robovati ničemu, pa ni njima, ali stvarno ne vidim zašto neko ne bi osvežio svoj stajling nekim aktuelnim komadom.
Ja svoje odevne kombinacije biram u skladu s raspoloženjem i prilikom. Sviđa mi se što posao kojim se bavim zahteva odredjenu dozu ozbiljnosti, ali ne stroge uniformisanosti, tako da mogu dosta stvari da kombinujem, ali u tome izbegavam džins, patike, helanke, jer smatram da nisu prikladni, posebno kad idem na suđenje. Naravno, posle radnog vremena sve to dolazi u obzir, posebno starke, kojih imam u dosta nijansi.
Kada kupujem, uvek se oslanjam na mišljenje moje sestre, kao i u bilo čemu u životu. Uvek kupujem aktuelne kolekcije, tako da vansezonska sniženja za mene nisu od nekog značaja. Prosto ne uživam u tome da kupujem kaput u maju, šorc u februaru i sl., posebno iz razloga što ne znam da li će to biti aktuelno sledeće sezone.
Boje vezujem za godišnja doba, tako da u jesen nosim bordo, braon, sive nijanse, leti neke jače, mada najviše volim crnu i ona je uvek aktuelna i sa njom nema greške!
U mom gardaroberu ima svega. Sakoe, salonke i torbe gotovo u svim bojama. Takođe imam dosta haljina, jer su najzahvalnije za kombinovanje, tako da kad mi ponestane ideja, uhvatim se za neku od njih i uz neke salonke imam spremnu kombinaciju za posao. Ipak, najbolje se osećam u starkama, iscepanim farmerkama i sakou. To sam nekako najviše ja.
Posebnu pažnju posvećujem torbama, mada mi se čini da ih drugi često zanemaruju. Po mom mišljenju, torbe i cepele ostavljaju najjači utisak, tako da na njima ne treba štedeti. Naravno, bitno je da cena odgovara kvalitetu, i za sada Doca, David Jones, Guess, Duki Daso ispunjavaju moja očekivanja kad su torbe u pitanju.
Za kraj bih kao najvazniji aksesoar istakla stav. Ukoliko imate pravo držanje, samopouzdanje i manire, neće se toliko primetiti ako neki dan niste bas fashion yes yes! “
Ivanu sam pitala:
 -Stil poznatih? Izdvoj jednu domaću i stranu damu?
“Što se tiče javnih ličnosti ima ih dosta, ali izdvajam koleginice čiji stilovi mi se sviđaju. To su Olgica Batić sa naših prostora, a od stranih bih izdvojila Amal Clooney. One su po mom mišljenju kompletne pojave, budući da odišu stilom i spolja i iznutra.”
– Misliš li da muškarce osvaja izgled jedne žene ili njena ličnost?
“Nadovezaću se na odgovor na prvo pitanje i reći da izgledom definitivno najpre privučemo nečiju pažnju. Ali ipak da bi smo tu pažnju održali moramo pokazati, da pored toga što znamo da se obučemo i našminkamo, znamo još nešto. Ja bih uvek pre volela da mi neko kaže da sam dobar pravnik, nego da sam dobro obučena. Sad smaram malo s mojim pravima. :)”
-Ispričaj mi nešto smešno?
“Jednom prilikom mi je jedna sudija, na kraju suđenja, rekla da joj se sviđa moj stajling, a ja sam to posle podelila sa mojim prijateljima na fb i rekla u šali da je to sad za mene presuđena stvar. 🙂 “
– Šta radiš kad “nemaš šta da obučeš”?
“Često mi se, kao i svakoj ženi, desi da nemam šta da obučem. Zato volim ranije da smislim kombinaciju za neku priliku, kako bih eventualno imala vremena da možda nešto kupim. :)”
 Ivana jeste savršena.  Život je pred njom s obzirom da ima tek 25 godina, pametna je i elokventna. Super se oblači i ima svojstven stil. Ipak, ona kao svoju najveću vrednost ističe svoju porodicu, koja svemu što radi daje poseban smisao.
Diplomirala na Pravnom fakultetu u Beogradu 06.10.2014. godine. Dva meseca kasnije postaje član tima advokatske kancelarije „Učajev“.

Tokom studija se pokazala kao odličan saradnik u pružanju pravne pomoći u nevladinoj organizaciji „Pro bono“ kao i u pravnoj klinici za oblast krivičnog prava.Stekla je veliko iskustvo na praksama u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, tržišnoj inspekciji i kao saradnik stečajnog upravnika.Pohvaljena je od Pravnog fakulteta za izuzetan uspeh u učenju i sticanju znanja. Trenutno pohađa master studije iz međunarodnog prava.Od prvih dana rada briljirala je istančanim osećajem za prepoznavanje suštine pravnih problema, kao i načina njihovog lakog i efektivnog prevazilaženja, te nezaustavljivo idući tim putem demantovala sve eventualne predrasude koje bi njen nežni izgled mogao da izazove.

Biografija preuzeta sa ucajev-office.rs/sr/nas-tim

Hvala na podršci manolajewelry.com

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.