Street style Trieste - Milana Stajic
54309
post-template-default,single,single-post,postid-54309,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Street style Trieste

Street style Trieste

Trst, “naš” grad. Mesto koje je nekada bilo naš prozor u svet mode zaslužuje našu pažnju i danas. Primećuje se i dalje stil severne Italije. Skockano. Tradicionalno moderno.

Provela sam malo vremena u Trstu i uspela sam ponešto da zabeležim na ulicama ovog fenomenalnog grada. Dan je bio sunčan i ne tako hladan obzirom da je već decembar, delovalo je kao lep sunčan prolećni dan. “Snimila” sam samo delić od onoga što se moglo videti na ulicama, jer sam pre svega htela da iskoristim priliku da uživam šetajući predivnim ulicama ovog grada. U bilo koje doba godine, bilo zimi ili leti uvek je pravo vreme posetiti Trst.

Nije mi bio prvi put da sam ga obišla, ali uvek me iznova oduševljavaju ljudi u Trstu. Već sam stekla nova poznanstva sa ljudima koje sam fotografisala i svi su zaista, pored toga što su “fashion”, veoma prijatni i otvoreni. Kako sam već ranije govorila da polako, ali sigurno dolazi vreme “muške mode”, tako je i u ovom gradu bilo zanimljivo videti koliko su muškarci stilizovani. Možda i više od devojaka ili se tako zadesilo da naletim na više muškaraca. Kod njih mi se svidelo to što deluju “sređeno”, ali ne na način kao da su posvetili ceo dan svom izgledu. Vidi se da im je lepo odevanje u sklopu kulture. To su Italijani, pravi poznavaoci mode.

Što se kupovine u Trstu tiče, već je poznato da je tamo šoping jako zanimljiv, prosto je izbor širi nego kod nas pa je ljudima odavde uvek bio jedan od omiljenih gradova u kom su mogli super i da se provedu i da kupuju.

Cene su slične kao i ovde, može se pronaći ponešto po nižoj ceni, ali neznatno. Ekskluzivniji brendovi su kao i svuda u Evropi (kad govorim i o zastupljenosti i o cenama), što sam i očekivala.

Koliko sam uspela da upoređujem stilove Italijana i nas, razlika je u tome što su oni možda spremniji da eksperimentišu te nije bilo retko da vidim starije žene u kratkim suknjama, koje možda naše dame u nekim godinama odlože, one jako dobro umeju da ponesu tako nešto. Ali jedino što starije gospođe koje sam zapazila nisu želele da se fotografišu, manje su komunikativne od mlađih ljudi.

Verujem da će biti zanimljivo gledati fotografije koje su zabeležene u Trstu i da će one najbolje dočarati stilove sa ulica ovog Italijanskog grada. Sigurno ću opet posetiti ovaj grad…

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.