Izgled kao sa piste uz limitiran budžet - Milana Stajic
54603
post-template-default,single,single-post,postid-54603,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Izgled kao sa piste uz limitiran budžet

Izgled kao sa piste uz limitiran budžet

Pravi zaljubljenici mode će se sigurno pronaći u ovoj temi. Svakodnevno čitamo diskusije o tome kako naš outfit da dovedemo do perfekcije, nalik onom što smo videli na pisti, a da, ako je ikako moguće, potrošimo što manje novca. Ova tema me je uvek zanimala, jer kao i svaka žena uvek kalkulišem pri kupovini. Mi smo potrošačko društvo bombardovano reklamnim kampanjama i marketingom, da nekad nismo ni svesni da smo nešto kupili samo jer je u tom trenutku delovalo “must have”.

Naravno da je moguće izgledati podjednako dobro i sa “no name” kaputom, ako nismo u mogućnosti da priuštimo sebi neki skupoceni. Uostalom, nositi  kompletan “look” kao sa piste je po mom mišljenu previše upadljivo i verujem da će se većina devojaka složiti sa tim da je to totalni promašaj. Osobe sa stilom će i sa ograničenim sredstvima umeti da izaberu garderobu i da u njoj glamurozno izgledaju. A ako već imate neki skuplji odevni predmet i kombinujete ga sa “street” brendovima to je najbolja moguća solucija.

Važna je ideja! Odevni komadi, outfiti, kao i modni detalji koje viđate na modnim pistama treba da predstave modna dostignuća kao i vizije onih koji stvaraju modu za vreme koje dolazi. Ne opterećujte se što ne možete priuštiti baš tu košulju koja je upravo predstavljena na toj i toj reviji. Neka vam upravo to bude inspiracija za neki od outfita. A nešto slično ćete sigurno pronaći po pristupačnijoj ceni, jer i brendovi “za široku narodnu masu”  inspiraciju pronalaze kod onih najmoćnijih gledano duž kompletne modne lestvice. Multi brendovi su ti koji i ostalima diktiraju modu i tu nema nedoumica. Da ne odem u krajnost, naravno da nije pogrešno ako težite da sebi priuštite neki firmirani komad za koji smatrate da je “dobra investicija” , ali neke stvari su skupe jer su između ostalog i stvar prestiža. Npr. na Chloe reviji je predstavljen dugačak, crni tanak šal kao jednostavan detalj koji daje šik notu, a možete ga pronaći po veoma pristupačnoj ceni u svim radnjama.

Upravo zahvaljujući masovnim brendovima koji kopiraju dizajn luksuznih modela, naša modna želja može biti lako zadovoljena i to sa veoma limitiranim budžetom. Glavno pitanje glasi “Kako pametno kupovati?” Na početku svake sezone, odabir garderobe počinje vizijom kako želite da izgledate? Naravno, uvek treba slediti sebe kao i lični senzibilitet. Jer ono što nosite šalje poruku o vama i ni po koju cenu nemojte nositi ono za šta vas drugi ubeđuju da vam stoji i da je to najaktuelnije ove sezone, ako vi ne mislite tako. Ostanite verni svom stilu i pojavi koju ste ste sagradili ili tek gradite, a nek’ novi trendovi samo dopune vaš identitet. Nekom jednostavno ne stoji apstraktna slojevitost a la  “Dries Van Noten”. Sledeći korak treba da bude sagledavanje onoga što imate sa onim što želite. Dobro analizirajte svoj orman i napravite mini-popis… Šta vam nedostaje da biste upotpunile željeni ovosezonski stajling.

Ovde ću zastati ali uskoro sledi nastavak priče – kako i gde je najisplativije kupovati. Kao i to šta su večni komadi na kojima ne treba štedeti.

izvor: veći deo teksta preuzet – Cosmopolitan, novembar 2015. (autor Ana Ostojić)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.