Izgled sa piste nije nedostižan - Milana Stajic
54633
post-template-default,single,single-post,postid-54633,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Izgled sa piste nije nedostižan

Izgled sa piste nije nedostižan

Nastavlajm priču – kako izgledati kao sa piste uz limitiran budžet. Pre svega dobro pogledajte sve što nude eksluzivni brendovi, nekolicinu sličnih stvari naći ćete i po povoljnijim cenama i to je odličan način da napravite svoju odevnu kombinaciju inspirisanu po uzoru na tek predstavljene modne trendove. Masovni brendovi se trude da naprave kolekcije koje su isto tako trendi a nemaju toliko “paprenu” cenu.

Svaka žena (sada govorimo o sezoni jesen/zima, jer je to još uvek aktuelno) mora da poseduje moderne odevne komade poput tašne, cipela, blejzera ili kaputa. Na ovome ne treba štedeti, u skladu sa principom – nisam dovoljno bogat da svake sezone kupujem krucijalne komade. Kada jednom uložite u kvalitetnu crnu torbu, nećete decenijama morati da trošite novac na sve one manje kvalitetne torbe koje nisu dugog upotrebnog veka. Samo dobro osluškujte sebe, analizirajte šta je i zašto je vredno uložiti novac baš u tu skupu tašnu. Ako su svi vaši odgovori potvrdni, u smislu da ćete je nositi u svim prilikama, da je i dizajn i kvalitet na visokom nivou i po vašoj proceni vredan modni komad, onda je to to. Ne znači da morate uložiti u Proenza Schouler tašnu koja će vas čekati u crnoj “Net-a-porter” kutiji ispred vrata. Kvalitetnih crnih tašni modernog dizajna imate u Mangu i Zari.

Ana Ostojić koja je pisla o ovoj temi za “Cosmopolian” prenela je i svoje lične utiske o tome koliko je važno pratiti, pamtiti i prepoznati šta će biti aktuelno svake sezone, zatim pronaći takve slične odevne komade u masovnim brendovima. Ana ima tu sreću da među prvima dobija saopštenja za javnost zahvaljujući kojima saznaje o novim kolekcijama, pre nego što mediji počnu da objavljuju šta će biti aktuelno. Postoji baza podataka gde ona može brzo uočiti kopiran dizajn ili kroj i tako ga podeliti sa nama, kroz “Cosmo”.  I gotovo uvek, što Anu raduje, brzo primeti kako su masovni brendovi u svoje kolekcije uveli i odevne predmete po ugledu na visoku modu koju viđamo na pistama, a neki su čak i nosiviji od onih koji oduzimaju dah kad ih vidimo na pisti.

I tako, dok internetom cirkulišu slike najnovijih revija koje retro i luksuzan stil stavljaju u prvi plan, Ana kaže da taj stil nije nedostižan. Tokom prošle kolekcije jesen/zima (koje su sada već snižene) ukoliko vam  je bio cilj dostići izgled po ugledu na stil koji je Givenchy predstavio, mogli ste to učiniti ukoliko u Zari kupite plišane pantalone ili haljinu koju ćete spojiti sa bundom. Ako ste se pitali kako je moguće sa nekim prosečnim primanjima u Srbiji, koji i kao takvi nisu dovoljni, kupiti bundu, ovaj savet će vam sigurno biti od koristi. Mnogi se ne libe obilaska pijaca kao i second hand-ova. Na Kalenić pijaci postoji ogroman odeljak sa starim krznima, a cene se kreću do 150e. Vintage je u fokusu, nećete pogrešiti ako obučete nešto iz vremena naših baka. H&M je takođe po ugledu na kolekcije ekskluzivnih brendova u kolekcije uvrstio i bunde napravljene od veštačkog krzna koje izgledaju šik, luksuzno i moderno. Moja drugarica je sašila kratku bundu od veštačkog krzna i to je možda jedna od najjeftinijih opcija da imate nešto što želite, a da ne potrošite mnogo novca. Pre par godina Valentino izgled se postizao jednostavno, tako što bi se na crnu haljinu dodala bela kragnica, pa tako i ove sezone izgled po uzoru na najbolje kolekcije nije nedostižan. Po uzoru na Chloe pronađite u Mangu belu košulju, nabavite crni tanak duži šal i prsluk na sve to i bićete potpuno trendi, kao sa piste.

Pre zaključka moram da napomenem da u Srbiji postoji toliko mladih, neafirmisanih dizajnera koji vam mogu ponuditi modna savršenstva po pristupačnoj ceni, samo je na vama da pronađete kreatora čije modele biste najradije nosili…  To će biti i jedna od tema o kojoj ću pričati u sledećem postu.

Ne izgubite sebe nikada i svemu dajte neki svoj lični pečat. Budite prepoznatljivi čak i ako nosite iste komade koji nose i drugi, vi dajete vrednost onome što nosite i nemojte biti u zabludi da oni koji nose skupu garderobu zbog toga imaju status ili moć.

Izvor : deo teksta preuzet/adaptiran Cosmopilitan (novembar 2015) ; autor dela pruzetog teksta Ana Ostojić

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.