Navike žene sa stilom - Milana Stajic
54770
post-template-default,single,single-post,postid-54770,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Navike žene sa stilom

Navike žene sa stilom

 

Stilizovane, šik dame nisu super-heroji, već dobro pripremljene i organizovane osobe. Njihov ključ uspeha je u svakodnevnoj rutini koje se uredno pridržavaju. I pre nego što izgovorite da nemate šta da obučete, otvorite orman i “bacite se” na organizovanje odeće (prema godišnjim dobima, bojama, proritetnim modnim detaljima,itd.). Ono što često nosite, neka vam uvek bude “spremno”, da ne biste izgubili puno vremena na spremanje za posao ili neku priliku, organizujte se ranije i nećete imati nedoumice.

Nakit takođe sredite da u žurbi ne gubite vreme tražeći minđuše ili šnalice koje bi idealno išle uz tu odevnu kombinaciju. Nakit razvrstavajte po bojama,veličini i po materijalu od kog je napravljen. Pregledno ga složite i čuvajte u kutijama ili policama za to. Biće vam očuvan a i u svakom trenutku ćete znati gde vam se nalazi svaki komad nakita.

Torbe kad odlažete obavezno ih napunite papirom ili pamučnom tkaninom- tako ćete izbeći deformisanje torbi, bilo da je od kože ili nekog drugog materijala.

Cipelama posvetite posebnu pažnju (one mnogo govore o vama) i čuvajte ih da bi vam što duže trajale. U njih najviše ulažemo i sigurno ne želite da vam izgledaju prljavo i neugledno. Posle svakog nošenja ih detaljno očistite, stavite u njih kalup ili papir koji će sačuvati njihov oblik i odložite u platnene džakove. Držite ih u kutiji daleko od vlage i toplote – i to je najbolji način da uvek izgledaju kao nove.

Dobar stil se ne ogleda u količini garderobe koje imate, već načinu kako ćete to što obučete da prezentujete. To znači da vam svaki komad mora biti čist, opeglan i ne mora uopšte da bude skupocen da biste izgledale stilizovano. Pročitajte i ostale savete kako da postanete žena od stila.

1. Žene sa stilom biraju savršene modne dodatke

Maksima poznate dizajnerke Coco Chanel glasila je – kada je reč o dodacima, uvek ih poslednje odaberite i stavite na sebe. Nekada modni dodaci znaju da budu višak, a žena od stila zna kada treba da ih izbegne. Kako to da znate – pre nego što odaberete šal, zapitajte se da li su vam potrebni i šal i ogrlica. Svaki “styling” može se malo popraviti pravim izborom nakita i modnih dodataka.

2. Nikada ne ručaju ili večeraju u “skupocenoj“ odeći

Razlog zašto garderoba stilizovane žene nema fleke i mrlje po sebi – ne izležavaju se i ne obeduju u svilenoj haljini ili blejzeru. Prvo što urade kada dođu kući s posla, obuku trenerku ili helanke, a finu garderobu uredno smeste u orman.

3. Uredno odlažu garderobu

Ako bluzu ili pantalone bacite na pod kada se presvlačite, ne samo što ćete ih izgužvati već rizikujete da ih iscepate. Neka vam pređe u naviku da odevne komade odlažete u orman odmah čim ih skinete, kako biste ih sačuvali od oštećenja. Izgužvana garderoba nikako nije IN i nemojte izgledati kao da ste “u svađi” sa peglom. Biti uredan je osnova lepog izgleda.

4. Znaju kada da obuju visoke potpetice, a kada ravne cipele

Nijedna žena neće izgledati stilizovano i moderno ukoliko se vuče niz ulicu u suviše visokim potpeticama. Ukoliko nosite visoke štikle na poslu ili u nekoj drugoj prilici, a posle planirate neobaveznu šetnju, na već istu odevnu kombinaciju obujte patike ili baletanke. Neka vam ravna obuća uvek bude pri ruci… Moderne žene su ujedno i veoma pametne – u garderobi imaju nekoliko pari cipela koje su udobne koliko i sofisticirane. Osim toga, odlično znaju kada da obuju šikle, a kada udobne ravne cipele.

5. Razvrstavaju garderobu koja je za mašinsko pranje, a koja za hemijsko čišćenje

Umesto bacanja garderobe unaokolo i zaboravljanja da je operete, neka vam pređe u naviku da razvrstavate garderobu na dnevnoj bazi. Onu koju možete da operete u mašini odvojite u jednoj kanti za veš, a za onu kojoj je potrebno hemijsko čišćenje nabavite posebnu kantu. Na ovaj način će vam garderoba biti uvek čista i duže će vam trajati.  Neke odevne komade poput kaputa, kožnih jakni, blejzera i sl. nije potrebno čistiti posle svakog nošenja i možda je najbolja opcija hemijsko čišćenje osetljivih tkanina, ali ne preterujte ni sa tim. Hemijsko čišćenje prilično uništava odeću…

6. Uvek držite pribor za šivenje na dohvatu ruke

Bez obzira koliko se pripremile noć pre, nezgode se dešavaju. Stoga, uvek pri ruci neka vam budu igla, konac, male makaze i zihernadle. Pehovi sa odšivanjem odeće, otpadanjemm dugmića i kvarom rajsfešlusa svima se dešavaju, budite spremni da se snađete u takvim situacijama.

7. Ostaju verne ličnom stilu

Šik dama se nikad ne klanja trendovima. Svoj izgrađen stil upotpunjuje modernim modnim detaljima, ali ne po cenu da kompetan izgled kopira po uzoru na poslednji modni krik. Uvek drži do klasičnik odevnih komada za koje zna da joj dobro stoje i koje može da nosi i u poslovnim prilikama i u svečanim i tokom hladnih dana, ali i kada je toplo.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.