street style kaputi&jakne
53514
post-template-default,single,single-post,postid-53514,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Street style jakne & kaputi

Street style jakne & kaputi

Kako početi priču o predstojećim hladnim danima, a da prva asocijacija ne bude kaput, monton ili jakna. Dok sam istraživala kakve modele nose devojke na ulicama i šta one predlažu, prelistavala sam i časopise da vidim šta trendovi nalažu… Jedno je šta kažu vrhunski modni stručnjaci, a drugo je ono što viđamo u Beogradu. To će najbolje dočarati fotografije sa ulica.

Večni komad, čuvena crna kožna jakna, kao i svake sezone vraćamo se na nju. Bilo da je u bajkerskom stilu (koja je poslednjih godina neprevaziđena), klasičnog modela sa kragnom, tu i tamo se viđaju kožne jakne sa karnerima ili elegantnije, naglašenog struka… Ali bajkerka je i dalje najpopularnija. Prsluci u militari stilu, osim što su praktični za prelazan period, mogu se nositi uz patike za dnevnu varjantu, dok bi uz neke visoke potpetice bio super uklopiv za večernji izlazak. Parka model je takođe model koji viđamo iz godine u godinu. Sada su se klasične parka jakne pojavile sa raznim dodatnim drikerima na rukavima kao i ostalim detaljima, što ih čini glamuroznijima.

Trenutni hit su oversize kaputi, ja ih žargonski zovem “šljampavi modeli”. Prošlih godina smo pretežno kombinovali strukirane ili uže ravne forme kaputa (naravno da se nose i sad), tek ponekad bi se u najavi primetili ovakvi modeli kakve danas viđamo. Sada su i više nego aktuelni modeli kakvi su se nosili prethodnih decenija, balon modeli, opera lenght (skroz dugački ili do članka, zapamćen je praćenjem kroz veoma daleku istoriju… a i 30. tih godina prošlog veka, što ću uračunati u donekle bližu istoriju) istih boja koje su vladale tim vremenom.Tako da su ga vaše bake sigurno imale u garderoberu… Teget, oker, braon i naravno neizbežna crna. Siva je takođe veoma aktuelna (od najsvetlije do skroz tamne). Nećete pogrešiti ni sa primesom narandzaste. Za maštovitije tu je crvena i kombinacija raznih šara. Nisam pomenula i ostale boje… stvarno je mnoštvo boja aktuelno. Kako da zaobiđem bordo, čini mi se da je tek od ove godine doživela svoje pravo vreme…

Ako pak imate prošlogodišnji  široki kaput (ja ih zovem model bademantila) sa vezivanjem oko struka ili pončo bilo na preklop bilo na navlačenje, nosiće se i ove sezone. Bićete biti potpuno šik, jer se nije mnogo toga promenilo. Ako vam je dosadio stari kaput ili njegova boja da bi ste ga transformisali dodajte malo krzna (u zavisnosti njegove boje) sad je hit prošarano crno/tamno zeleno ili bordo/crno krzno pa je zaista mnogo toga dozvoljeno. Probajte da eksperimentišete i sa kajiševima (trend su široki modeli kaiševa, ali ja bih pre odabrala elgantan tanji kaiš, jer smatram da su ženstvaniji) ako ste zimogrožljivi i volite da se umotate u pončo ili “ćebe” model ogrtača. Bićete vam toplo i lepo ćete izgledati.

To je naravno sve što nalažu trendovi ali ako takvi modeli ne pristaju vašoj figuri, nemojte po svaku cenu slušati modne predloge. Ako ste niži ne verujem da će vam stajati kaput do poda, bolje se odlučite za neki kraći model kaputa, koji po formi podseća na sako. Ili ako ste klasičan tip i lepo se osećate u klasičnom strukiranom modelu, koji jedini po mom mišljenju ističe figuru, budite dosledni sebi. Kad već pričam o kaputima i hladnim danima, ne mogu a da ne spomenem šešir. Napokon je postao “česta pojava” koje viđam kod devojaka… ali to bi već bila zasebna tema..

U krajnjem slučaju kaput je tu da služi svrsi a to je da vas ugreje u hladnim jesenjim danima.  To bi negde bio i kraj priče, kakav god kaput da imate, mnogo je važniji način na koji ga nosite, hodate i izgledate u njemu. Budite svoje i sigurno će se naći neko ko će to primetiti.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.