Novogodišnja euforija - Milana Stajic
54423
post-template-default,single,single-post,postid-54423,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Novogodišnja euforija

Novogodišnja euforija

Najaktuelnija tema ovih dana je naravno doček 2016. godine, kao i pitanje uz koje se svi slatko nasmejemo “Gde ćeš za novaka?” Nadovezuju se i vicevi na ovo pitanje ali ja bih se držala teme koja se tiče mode i uopšte utisaka koje sam čula od devojaka sa kojima sam pričala. A i u medijima se juče provlačilo dosta saveta pa sam zapamtila kako kažu da je u novogodišnjoj noći sve dozvoljeno. Koliko god šljokica da imate, ne možete biti više okićeni od jelke, pa neka jelka bude reper.  🙂

Ženski razgovori su se usmerili na to šta ćemo obući za ovu priliku. A poslednjih dana dok sam fotografisala, sprovela sam i mini anketu u kojoj sam sa devojkama, a i muškarcima, pričala na temu novogodišnje noći. Mnogi od njih su još neodlučni gde će ići za doček a kamoli šta će da obuku. Čini mi se da su evo tek dan pred doček krenuli u potragu za nekom dobrom kombinacijom.

Što se šopinga i sniženja tiče znam da su u mnogim radnjama počela sniženja, ali devojke sa kojima sam pričala još uvek nisu kupile ono što su planirale jer u januaru očekuju još veći popust. Moram pomenuti da iz pouzdanih izvora znam da je u odnosu na prethodne godine (u ovom periodu) opala prodaja u većini radnji. Ranije se kupovalo više poklona i vaučeri su taman zaživeli kao mogućnost da sami izaberete ono što vam se dopadne. Ali ove godine je opala potražnja i za tim vidom kupovine.

Kad sam sa devojkama pričala na temu šta će obući za doček (u slučaju da idu negde) najveći broj njih je reklo da će za novogodišnju noć kupiti neku odevnu kombinaciju koju će sigurno moći kasnije da uklope i sa drugom garderobom. To bi značilo da bi kupile npr. svečanu bluzu ili sako i cipele koje mogu poslužiti za ovu glamuroznu priliku, a kasnije bi se mogle upotrebiti uz “kežual” varijantu.

Retko sam čula da ciljano traže neku svečanu haljinu ili nešto što im može poslužiti samo za jednu priliku.

Takođe smo pričale o šminkanju i frizurama za najluđu noć i tu su devojke zaista spremne da izdvoje za kvalitetnu šminku i frizuru jer smatraju da im je to osnova za dalje. Za koju god kombinaciju da se odluče ipak im je najvažnije da se prvo ulepšaju počevši od  nege i make-up- a.

Sve češće se odlučuju za usluge profesionalnog šminkanja, ali moram priznati da su mnoge od njih, pogotovu mlađe devojke, pokupile mnoge “fore” i make-up savete koji su preplavili internet i devojke su mnogo naučile gledajući, što kratke snimke, što kompletne vlogove na ovu temu.

Moj zaključak na ovu temu bi bio da će ipak mnogi od nas ići u kupovinu i obradovati sebe ili najbliže bar nekom sitnicom. Čak i oni koji inače nisu u mogućnosti da priušte sebi neki dobar odevni predmet ipak pronalaze “izgovor” da za ovu priliku izdvoje novac.

Nova Godina je idealna da se saberu utisci o uspesima i propustima koje smo ostavili za nama. I kako kaže Robert Kolier “Uspeh je zbir malih napora, ponavljanih iz dana u dan.”

Krenite pozitivnim mislima u sve što ćete poželeti sebi i drugima u 2016. godini.

Srećna Nova 🙂

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.