Stil vs. Trend - Milana Stajic
53090
post-template-default,single,single-post,postid-53090,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Stil vs. Trend

Stil vs. Trend

Dok spremam priče o zanimljivo stilizovanim ženama, razmenjujemo iskustva i uvek ih pitam šta je po njihovom mišljenju stili, a šta predstavlja trend? I da li su stil i trend jedno ili dva različita pojma. Imam nekoliko drugarica čiji stil mi se sviđa i rekle su mi nešto na tu temu. Sve su se složile da postoji razlika između stila i trenda. Postoje oni koji slepo prate trendove, a nemaju stila. Ili obrnuto, bolje rečeno, imaju svoj stil ali ne prate trendove po svaku cenu. Stil se gradi godinama, a trendovi su tu da upotpune, osveže i poboljšaju stil. Prava dama sa stilom će od običnog dzinsa i bele majice znati da napravi spektakularno stilizovan autfit. Jednostavno zna da nosi to. Dok će neko to obući i izgledati sasvim obično i neće se razlikovati ni po čemu.

Katarina je rekla da fizički izgled, tačnije stil ili odeća koja je na vama zaista može mnogo da otkrije o vašoj ličnosti. Po njenom mišljnju prvi utisak je najvažniji i smatra da je prava dama sa stilom uvek dosledna sebi i ne pristaje na “kompromise” kad su trendovi u pitanju, kaže da treba nositi ono što ti pristaje i da bude u sklopu tvoje ličnosti. Voli naglašenu ženstvenost, koja asocira na senzualnost. Ne pronalazi se u alternativnim stilovima. Želi vrhunski kvalitet u svakom odevnom predmetu za koji se opredeli počevši od nakita,cipela, tašni i obraća pažnju na najsitnijhe detalje kao što su dugmići, šavovi, porubi i ostalo…Ceni ručno šivene komade i unikatne modele.

Kad sam pitala Ivanu (drugaricu koja je fenomenalno obučena svaki dan), ona je rekla da bi ispala pravi snob kad bi počela da nabraja kakvu sve odeću svetski poznatih brendova ima u garderoberu. Naprotiv, Ivana je po mom mišljenju pravi primer odmerene žene sa stilom. Na njoj nikad nisam primetila da štrči natpis nekog brenda, iako nosi isključivo firmiranu garderobu. Neki bi čak rekli da izgleda “skromno”.  Njen formiran stil  i stav joj ne dozvoljava da bude napadna u tom smislu. Izgleda stilizovano, moderno ali odmereno. Ona voli svedene i jednostavne stvari,  sama tome daje svoj pečat, po načinu na koji kombinuje garderobu. Prati trendove u smislu forme i boja ali stil je prepoznatljiv. Jako dobro zna šta joj stoji i ne luta tražeći se u drugačijim stilovima. Ne voli šarene dezene i nosi isključivo prirodne materijale ; lan, svilu, pamuk, kašmir… Voli ravnu obuću i izbegava preterano usku garderobu, što dokazuje da voli komotno da se oseća u onome što nosi.

Treća devojka Marina je potpuna suprotnost, Marina voli odevne kombinacije u kojima dominiraju jake boje, neobični dezeni, upadljivi komadi nakita. Sklona je eksperimentisanju kombinovanja različitih stilova. Ne voli jednolične odevne kombinacije, često se igra asimetrijom i formom i na prvi pogled nespojivim modnim detaljima.  Voli da je svaki komad odeće priča za sebe, a da ga ona uklopi prema svom stilu i osećaju. Ne beži od sintetičkih materijala i u njen stil se odlično uklapaju “prevaziđeni”  ali i najnoviji trendovi, sve to formirano u jedno. To i jeste umeće stila prema njenom mišljenju.

S’ druge strane, tu je i Sanja koja je rekla svoje mišljenje o stilu i trendovima. Nikad ne prati trendove već je opredeljena za “večne” komade sa kojima nema greške. Isključivo elegantne, klasične odevne kombinacije upotpunjuje svedenim nakitom i smatra da u svemu treba biti umeren.Ne preteruje sa ukrasima i voli što jednostavnije krojeve. Uglavnom nosi crno bele kombinacije jer ih smatra najelegantnijima. Prema njenom mišljenju salonke na visoku štiklu i haljine su najveći pokazatelj dama sa stilom inspirisanih večnom klasikom. Dobro se oseća i u kožnoj odeći i voli prirodno krzno.

One su sve različite i svaka je drugačije okarakterisala sebe i razliku između stila i trenda. Jednoglasne su bile u tome da je najvažnije slušati sebe u formiranju ličnog stila.Može se naučiti šta kojoj figuri po kroju i formi, tenu ili boji kose odgovara, ali svoj prepoznatljiv stil vremenom sam oblikuješ. Takođe su rekle da je najvažniji način na koji nosiš to što je na tebi, odnosno kako se osećaš u tome.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.