Serbia fashion week street style - Milana Stajic
54792
post-template-default,single,single-post,postid-54792,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Serbia fashion week street style

Serbia fashion week street style

SFW kao jedini licencirani fashion week u Srbiji,  pored svojih mnogih predaktivnosti , peti put organizjue street style takmičenje. Statistika je pokazala da je pomenuti modni događaj i ove godine ubrojen među top pet, takve vrste, u Evropi. Bio je izazov pronaći najbolje stilizovane “street style-re”  jer je kao u mnogim gradovima Srbije, tako i u Beogradu, bilo mnogo ljudi koji plene svojom pojavom, uživaju u modi i fotkanju svog “autfita”. Standardi su podignuti na najviši nivo. Sedam dana fotkanja na ulicama bili su ispunjeni upoznavanjem mladih i starijih modnih zaljubljenika koji su pozirali pred objektivima SFW fotografa.

Fotografi su pojedinačno beležili stilove koje viđamo na ulicama, svako u svom gradu. Kao i uvek radili smo “spontanije” fotke i nismo tražili top modele. Dovoljan je bio autentičan stil, što ja inače uvek i potenciram. Trebalo bi  što više da radite na svojoj prepoznatljivosti.

Najbolji modni stil i celokupni utisak o street styleru trebao je biti određen pomoću broja share-ova na Facebook-u, ali ove godine Serbia Fashion Week je zbog neregularnosti prilikom glasanja doneo odluku da njihoh stručni žiri izabere tri najbolje stilizovane učesnike.

Na Facebook stranici Serbia Fashion Week – pogledajte kompletan program o Serbia Street Style Balkan Edition kao i ostalim aktvnostima u sklopu SFW manifestacije.

Želela bih da istaknem svoje iskustvo i prijatnu saradnju koju sam ostvarila sa čelnim ljudima u ovom projektu: Tamara Štrbac/ social media manager, Bojana Vojnović /pre-event manager, Vanja Ivošević /oficijalni SFW fotograf. Bili su moji “mentori” u ovom projektu, beskrajno ljubazni, ažurni i strpljivi u saradnji . Zaista su pravi profesionalci.

Za ovih sedam dana, stekla sam puno poznanstava, čula mnogobrojna mišljenja o modi i opet potvrdila svoje ubeđenje da je vreme muške mode u ekspanziji. Jer i pozitivni komentari žena su bili na strani muškaraca. Zapažajući stilove na ulicama, po ko zna koji put smo potvrdili da je Beograd grad mode a tome doprinosimo svi mi zajedno.

… I još koja reč o predstojećoj nedelji mode gde će najavljena, svetski poznata modna imena, iz inostranstva ali i sa naših prostora, predstaviti svoje kreacije za predstojeću sezonu. Edukativne tribine, tematski radovi  kao i posebna manifestacija Design Week, samo su deo ovog velikog projekta… Sve informacije pratite na fb SFW

*Internacionalni festival dizajna i mode Serbia Fashion, uz učešće poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera i primenjenih umetnika, održaće se od 6. do 11. aprila 2016. godine. Tokom šestog izdanja Serbia Fashion Week-a očekuje se više od 30.000 posetilaca, dizajnera iz Srbije, regiona i sveta, dolazak novinara iz najprestižnijih medija kao što su Vogue, Harper’s Bazar, državna televizija Francuske, TV 5 Monde i mnogi drugi. Nakon uspešnog predstavljanja Serbia Fashion Weeka na Njujorškoj nedelji mode, modni spektaktl seli se u Novi Sad i polako uvodi ljubitelje mode u ono što ih čeka u aprilu. Cilj jedine licencirane Nedelje mode u Srbiji je da doprinese razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, potencirajući povezivanje domaće modne scene (industrije) sa prepoznatljivim tržištima u Evropi i vodećim centrima mode u svetu. Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u trajanju od sedam dana, a ova manifestacija postavila je Novi Sad i Srbiju na mapu svetskih kulturnih centara. Modne revije, kao glavni deo manifestacije, biće održane u Master centru Novosadskog sajma.

Hvala svima koji su učestvovali i do nekog sledećeg fotografisanja 🙂 budite stilizovani i prepoznatljivi na ulicama.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.