"Spektra" stilova - Milana Stajic
53706
post-template-default,single,single-post,postid-53706,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

“Spektra” stilova

“Spektra” stilova

Nadovezaću se samo na prošle priče i dodati da je Beograd još jednom pokazao da je vrhunski grad mode. Zanimljivo je da devojke sa kojima sam pričala hvale muškarce, primećuju sve bolje i različitije muške stilove.

I opet moram pomenuti strance koji pretežno ističu lepotu Beograđanki. Oni su slabije komentarisali stilove muškaraca, a ja bih pre rekla da pored toliko lepih i stilizovanih žena, mušku modu nisu ni primetili.

Komentarisati stilove je teško, pogotovu ako vas pitaju da ukažete na greške koje se odnose na odevanje. Ne treba podcenjivati ničiji stil, ako je poseban i drugačiji. Uvek potenciram da, ako se ti dobro osećaš u tome što nosiš i ako si siguran u sebe, ostani dosledan tome.

Sigurna sam da svi ponekad napravimo grešku u odevanju, koliko god da smo poznavaoci mode i prepoznatljivog stila. Pitali su me koje su najčeći promašaji koje vidim kroz razne stilove na ulicama. Rekla bih da je najveći promašaj ako nemaš modni identitet i ako si “nevidljiv” u masi. Pominjala sam da je najlošije pokušati kopirati nečiji stil.  To je osnovno pravilo. A aporopo uniformisanosti, pošto i dalje kruže priče da su sve devojke na ulicama isto obučene, tvrdim da nije tako. Čak i ako imaju po neki isti komad odeće na sebi ili isti model čizama, vidim da je način na koji nose drugačiji.

Zanimljivo je da moje tri drugarice imaju isti, sivi, kaput kupljen na istom mestu. Ali to se ne može nazvati kopiranjem,  jer su sve tri potpuno drugačije, počevši od ličnosti preko stilova… Jedna je u elegantno/neobaveznom rokerskom fazonu, druga ga perfektno uklopi uz sportsku odeću i patike, dok treća, isti kaput nosi uz elegantan poslovni stil.

Ne bih generalizovala da li mi se dopada pank, rok,vamp, sportski, damski, svedeni ili kombinacija nekog od nabrojanih stilova, već bih savetovala da treba pre svega realno sagledati šta je u sklopu vaše ličnosti, opisa posla, kao i prilike za koju birate odeću… i kakva odeća odgovara vašim proporcijama. Budite realni pri odabiru krojeva, modela i boja.

Odabir jednobojne odeće će vas učiniti vizuelno vitkijim, dok će šareni dezeni vašu figuru učiniti da deluje “punije”, pitanje je šta želite postići, itd. Nekad je dovoljan samo jedan dugački lančić sa dobrim priveskom da bi vizuelno poboljšali kompletan utisak i izdužili figuru… Savete takvog tipa smo čuli bezbroj puta, ali ima korisnih trikova koji nikad nisu na odmet… Naučite da istaknete ono što vi mislite da je najbolje na vama.

Boje takođe igraju jednu od bitnih uloga u stilu jedne osobe. Pisala sam o bojama kaputa, pošto je tema kaputa aktuelna… ali još jednom da pomenem boje kao što su siva u svim nijansama, crna, kamel, purpurna (boja crnog vina), zagasita ljubičasta je takođe prisutna i ostale koje sam ranije isticala. Neki preporučuju i skroz svetle nijanse koje deluju nežno u hladnim zimskim danima.

Primetila sam da se od modnih detalja često viđaju i dioptrijske naočare, uglavnom crnih okvira, takozvane “smart”, koje čine najobičniju crnu odevnu kombinaciju drugačijom. Nosile su se i ranije ali sad su u ekspanziji.

I tako zapažajući stilove, danas sam srela Moniku i Stefana, koji su toliko kul, mladi, urban gradski par. Potpuno stilski usklađeni. Upečatljivo su prošetali beogradskim ulicama u elegantnom izdanju, inspirisani poslednjim Bondovim filmom-Spektra.

Crni momenti, pliš i krzno, prave linije i jednostavnost izdvojila ih je od ostalih. Inače, studenti elektrotehnickog i filološkog fakulteta, veoma uspešni i ambiciozni, deo su današnjice na neki drugi, jedinstven način. Uvek spremni za nove izazove i modne trendove. Osvrću se na posebnost i eleganciju sa nijansama mladalačkog stila.

Njihova priča tek počinje…

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.