Teodora, studiranje i moda - Milana Stajic
53485
post-template-default,single,single-post,postid-53485,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Teodora, studiranje i moda

Teodora, studiranje i moda

Stilovi koje viđamo na ulicama su iz dana u dan drugačiji. Moda je ženama neiscrpna tema… Čini mi se da u današnje vreme, devojke sve više pričju o tome. Ovaj put sam posebnu pažnju posvetila stilu mlađih devojaka, tačnije jednoj studentkinji. One su pune ideja kad je moda u pitanju.

Mlade su a već imaju pravac u kom grade svoj stil. Vrlo dobro znaju šta je prikladno za njih. Oduševljavaju me jer su pre svega pristojene i komunikativne, dele mišljene i informacije. Obrazovanje im je na prvom mestu, ali slažu se da je veoma važno i kako izgledaš, u njihovom slučaju kad idu na fakultet… gde na kraju krajeva i provode najviše svog vremena.

Ranije se nije toliko pridavalo značaju kako ćeš izgledati na faksu, dok je danas normalno da devojke budu uredne i doterane, pre svega iz pristojnosti i poštovanja prema kolegama i profesorima, kao i samoj obrazovnoj instituciji.

Pitala sam Teodoru da prenese njene utiske kad je odevanje u pitanju i da kaže nešto o njenom stilu. Teodora je fokusirana na fakultet, ali pronalazi vreme i za svoj hobi koji je fotografija, šminkanje, čitanje, slikanje. Prelepa je, pleni osmehom kao i kreativnim duhom. Puna je entuzijazma kad priča o obrazovanju i za nekoligo godina sebe vidi kao uspešnu poslovnu ženu u oblasti bankarstva.

“Svako jutro ista rečenica ‘nemam šta da obučem’, a onda otvorim orman i shvatim da tu ima raznih krpica i uvek iskombinujem nešto.

Svoj stil ne bih mogla tako lako da opišem jer on zavisi od mog trenutnog raspoloženja, vremena, prilike itd. Da li bela majica i košulja, crna haljinica i čizme, iscepane farmerice i kožna jakna? Kombinacija ima bezbroj, a da me pitate koji savet bih mogla da dam devojkama koje žele da izgledaju moderno, to bi verovatno bilo da budu svoje i da sa osmehom nose svaku kombinaciju.

Studiram, i osim dobrog proseka, smatram da je utisak koji ostavljate jako bitan. Da li ćete ga postići ubacivanjem neke jarke boje, ili nošenjem neke lude kapice za ove jesenje dane, to je na vama.

Ukusi su razliciti, stilova ima mnogo, a najvaznije je da se vi osećate kao na modnoj pisti čak i kad šetate Knez Mihailovom.

U kupovinu obično idem sama ili sa mamom, iako najviše volim da kupujem u inostranstvu (jer ima puno radnjica koje ovde ne mogu da nađem) volim da kupim po neku ‘krpicu’ kad god naletim na nesto slatko. Sto se tiče cena, ja se vodim onim ‘bolje da kupim vise razlicitih komada nego jedan za iste pare’ jer često izgustiram nešto što sam skoro kupila, a i ako je neki dosta upečatljiv komad, ne mogu da ga nosim često.

Rana jesen mi je omiljeno godišnje doba, jer tada mogu da uživam u mekanim dzemperićima, kožnim pantalonama, raznim čizmicama i omiljenim asesoarima- kapicama i šalovima. Ponekad vidim da se mlađe devojke trude da se oblače kao da zele da pošalju poruku da su starije, a starije pak obrnuto.

To je po mom misljenju loše, jer ne ide da vidiš mladu devojku u ogromnim štiklama ili stariju zenu u kratkom minicu. Ja volim da budem klasična, ali sa tonom mladalačkog stila i da uvek budem svoja. Pratim trendove ali nikada ne bih obukla nesto sto mi se ne dopada samo zato sto je bilo u nekom časopisu.”

Tako je Teodora opisala svoj stil a ja bih se nadovezala  da me kod nje najviše fascinira koliko je negovana,  perfektno nasminkana, prilagođeno dobu dana i prilici. To negde i jeste glavna poruka ostalim devojkama. Da pored svih obaveza nikad ne zaborave da su pre svega žene. Sigurna je u sebe, što je jedna od njenih najupečatljivijih osobina. Šta god da obuče znaće to da nosi jer je samouverena, a to je jedini recept za dalje nadograđivanje kako stila tako i ličnosti.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.