Prolećni dezeni - Milana Stajic
54924
post-template-default,single,single-post,postid-54924,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Prolećni dezeni

Prolećni dezeni

U prethodnim postovima sam pisala uopšteno o bojama /sta-boja-odece-govori-o-nama/  i kako one reflektuju našu ličnost ili trenutno raspoloženje.  Jedna od tema bila je i  /sta-ce-se-nositi-ovog-proleca/  (sa akcentom na stilove koji su prisutni), a sada bih tu priču zaokružila osvrtom na aktuelne dezene.

  • Cvetni dezeni

Ne mogu a da ne primetim da su “cvetići” i “cvetovi” preplavili nove kolekcije. Cvetni dezeni i nisu neka inovacija, nekako to i ide uz proleće.. ali izdvojila bih da su ove sezone za nijansu aktuelniji dezeni odeće ukrašeni raznoraznim apstraktnim prikazom floralnih motiva koji su dopunjeni printom ptica, leptira, insekata itd.

  •   Lepršavi slojeviti karneri

Danju se opredelite za kratke, lepršave haljine obogaćene valovitim karnerima u kojima ćete izgledati vrlo ženstveno i privlačno. A za večernju priliku izaberite novi trend slojevitih karnera koji dominira na uskim, dugim haljinama koji će delovati veoma elegantno i oživeti svaki vaš pokret tela.

  • Dezen sa geometrijskim oblicima

Geometriski oblici su sve prisutniji. I neću pogrešiti ako kažem da su veoma često praćeni asimetričnim stranicama kad su modeli u pitanju. Bilo da je asesoar u pitanju ili haljine gotovo svi brendovi su u prvi plan stavili “dezene geometrije”. Uz print na kome su u prvom planu kocke, trouglovi, krugovi, itd. forme  su svedene i jednostavne. Ovakvi dezeni itekako mogu prikriti nedostatke figure te se igrom geometrije koriste mnoge žene kako bi naglasile atribute koje žele da istaknu i obrnuto.

  • Metalik

Metalik je širok pojam i mene prvo asocira na neke srebrene tonove, ali ove sezone metalik je prisutan u svim bojama. Šik komadi odeće u materijalu satkanom od sitnog štrasa sa metalik odsjajem učiniće da “sijate” ali na suptilan način. Bićete sigurno primećeni ukoliko se osmelite za neki od ovakvih materijala.

  • Retro pruge

U jednom od prethodnih postova gde sam pisala o večnim odevnim komadima našao se i ovaj dezen. Pruge nikad neće biti “out” one prkose vremenu i zaista su večne. Horizontalne ili vertikalne pruge na vama je da se opredelite, ali retko koja dama može da im odoli. Ove sezone hit su vertikalne pruge na plisiranim suknjama, koje naglašavaju damski stil koji smo viđali kroz istoriju. Takođe, bitno je istaći da su aktuelne i “obojene” pruge koje su pravo osveženje s’ obzirom da su ranije često bile kombinovane uglavnom dve boje.

  • Pastelne nijanse

Boje breskve, nežne nijanse roze, zelene, plave, i sl. toliko nežno i prefinjeno deluju u prolećnim danima. Još ako se odlučite za svilu u nežnim tonovima sigurno ćete delovati otmeno i luksuzno. Lepršave haljine raznih dužina u bojama lavande, tirkiza ili svetlo žute su potpuni hit aktuelne sezone. Idealne su za romantične prolećne dane i večernje prilike.

  • Boja kože, Nude, Nežne Bež Nijanse

Za one najsenzualnije, elegantne dame prefinjenog ukusa najčešći izbor je odeća u ovoj boji. Diskretna nijansa stopljena uz kožu naglašava jednostavnost i sveden stil. Obuća ovih nijansi izdužuje figuru i mnogim damama je “nude” idealna nijansa uz koju dalje kombinuju garderobu.

  • Crveno od glave do pete

Moć, uspeh, energija – Crveno! Za smele žene koje žele da naglase eleganciju kroz upadljive crvene nijanse odlučno će se opredeliti za crvenu od glave do pete. Dama odevena u crveno će poslati poruku da je žena jakog personalitija spremna za nove izazove.

  • “White”

Kao poslastica za kraj, dovoljno je reći proleće/leto i odmah se nadovezuje bela odeća. Svi brendovi, bilo da su multibrendirane radnje ili brendovi za široke narodne mase, najviše prodaju beli odevni komadi. Kako nailaze topliji dani sve više i više iznova “ludimo” za belim haljinama, belim pantalonama, suknjama, itd. Ove sezone materijali u ovoj oboji variraju od laganih lepršavih, preko debljih tkanina do čvrstih sintetičkih materijala. Ne treba bežati od njih jer vešto ukrojene haljine od takvih materijala mogu ponekad izgledati podjednako glamurozno kao svila ili lan.

Da bi ste spremno uplovile u tople dane, pre nego što krenete u misiju šta obući i za koji dezen se opredeliti, ne zaboravite da je garderoba tu samo da upotpuni vaš lični stil i da se kroz nju ogleda deo vašeg komplenog života i načina vaše komunikacije.

*Svi koji su pozirali i učestvovali u ovom postu konkurišu da postanu dobitnik nagrade (relax masaža ili tretman hidratacije tela) koju dodeljuje City SPA . Potrebno je da vaša fotografija sakupi najviše sherova na FB u periodu od 17. – 22. aprila. Srećno!Potrebno je da sherujete ovaj post i vašu fotografiju iz albuma ” Prolećni dezeni ” www.facebook.com/MilanaStajicStreetStyle/. Nagradu dobija onaj čija fotografija sakupi najviše sherova na FB u periodu od 17. – 22. aprila. Srećno!
* ne zaboravite da se tagujete na fotografijama

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.