Serbia Fashion Week street style - Milana Stajic
53666
post-template-default,single,single-post,postid-53666,single-format-gallery,qode-core-1.0.1,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,capri child for milanastajic.com-child-ver-2.0.0,capri-ver-1.4, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

Serbia Fashion Week street style

Serbia Fashion Week street style

Serbia fashion week  nedavno je raspisao street style konkurs. Tim putem omogućeno je svim zainteresovanim fotografima da se prijave i predstave svoje radove iz oblasti ulične modne fotografije. Sa druge strane, najboljim streetstylerima i ljubiteljima mode pruzena je prilika da prestave svoje stilove.

Prijavila sam se i dobila potvrdan odgovor o učestvovanju. To je za mene bilo veliko iznenađenje kao i izazov, jer u Srbiji ne postoji takva prilika kao što je pruža  SFW.

Naime, SFW kao jedini licencirani fashion week-u u Srbiji,  pored svojih mnogih predaktivnosti , već četvrti put organizjue street style takmičenje, ovog puta i van granica Srbije. Bila je velika čast raditi za SFW jer je statistika pokazala da je pomenuti modni događaj ove godine ubrojen među top pet, takve vrste, u Evropi. Samim tim, izazov je veći i standardi su podignuti na najviši nivo.
Najavljena, svetski poznata modna imena,  iz inostranstva ali i sa naših prostora, predstaviće svoje kreacije za predstojeću sezonu. Edukativne tribine, tematski radovi  kao i posebna manifestacija Design Week, samo su deo ovog velikog projekta.

Konkretno kad govorim o konkursu u kom sam učestvovala. Smatram da Serbia Street Style Balkan Edition fotografima pruža razne mogućnosti.

“Ekipe” ili bolje rečeno svi odabrani fotografi iz regiona, što je ovaj put inovacija, su bili angažovani i iz susednih zemalja Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine kao i Bugarske. Fotografi su pojedinačno beležili stilove koje viđamo na ulicama, svako u svom gradu.

Ove godine smo radili “spontanije” fotke i nismo tražili top modele. Dovoljan je bio autentičan stil, što ja inače uvek i potenciram. Trebalo bi  što više da radite na svojoj prepoznatljivosti.

Kako je Street style postao još veći i još popularniji i pravila igre su se promenila. Najbolji modni stil i celokupni utisak o street styleru bio je određen pomoću broja share-ova na Facebook-u, a ove godine, Serbia Fashion Week pored street stylera nagrađuje i fotografe. Tri najbolja fotografa, po proceni stručnog žirija, biće nagrađena izložbama u sklopu SFW Showroom-a, vrednim poklon paketima,a najbolje plasirani fotograf i spa vikendom za dvoje.

Na Facebook stranici Serbia Fashion Week-a fotografije su objavljene 18. oktobra, a share-ovanje je trajalo do 21. oktobra u ponoć, kada su objavljeni i dobitnici vrednih nagrada.

Meni lično je SFW omogućio da predstavim svoj rad kao i da procenim gde se pozicionira pravac ulične modne fotografije koju plasiram. Nadam se da će se ova saradnja sa SFW nastaviti i otvoriti mi neke nove mogućnosti za dalji napredak… Ovom prilikom želela bih da istaknem svoje iskustvo i prijatnu saradnju koju sam ostvarila sa čelnim ljudima u ovom projektu: Tamara Štrbac/ social media manager, Bojana Vojnović /pre-event manager, Vanja Ivošević /oficijalni SFW fotograf. Bili su moji “mentori” u ovom projektu, beskrajno ljubazni, ažurni i stpljivi u saradnji . Zaista su pravi profesionalci.

Za ovih sedam dana, bilo je zabavno toliko da mi je svaki dan predstavljao novi novi izazov. Dobri street style-eri su kao i uvek bili spremni da predstave svoje stilove i da pokažemo da je Beograd pravi grad mode, što fotografije i dokazuju.

Često ćete čuti da mladi i neafirmisani ljudi iz sveta mode nemaju priliku gde bi predstavili svoje ideje i radove. Upravo to i jeste jedna od ideja SFW-a koji nam svima daje šansu da pokušamo. Ako imate kvalitete ova organizacija će sigurno to prepoznati i ceniti. Ako ništa drugo dobićete podršku i podstrek za dalje, a to je za početnike neprocenljivo.

Hvala svima koji su učestvovali.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.